Cégünk Napenergia Szennyvíztisztítás Épületgépészet

How solar cells work?

Solar cells (as the name implies) are designed to convert (at least a portion of) available light into electrical energy. They do this without the use of either chemical reactions or moving parts. Sometimes the term solar cell is reserved for devices intended specifically to capture energy from sunlight, while the term photovoltaic cell is used when the light source is unspecified.

Egy fotoelektromos cella teljesítményét a következő három dolog határozza meg :

A szimpla Si kristály alapú szolár cellák például nem képesek a napsugárzás energiájának 25 % - nál többet elektromos árammá alakítani, mivel az infravörös tartományban a fénynek nincs elég energiája, hogy ionizálja a félvezető atomjait. Polikristályos Si szolár cellák hatásfoka 20 % körüli, az amorf Si celláké 10 %.

Egy tipikus Si kristály alapú szolár cella 1.5 W / 100 cm2 teljesítményt ad le 0.5 V DC feszültség és 3 A áram formájában teljes nyári napsütésnél (1000 W / m2). A leadott teljesítmény szinte egyenesen arányos a napsütés intenzitásával. Egy fontos tulajdonsága a szolár celláknak, hogy a cella feszültsége nem függ a méretétől, és nem befolyásolja a fény intenzitásának változása sem. Így a szolár cella áramerőssége szinte egyenes arányban van a cella méretével és a fény intenzitásával. Tehát a különböző napelemek összehasonlítására a áramerősség / felületegység (A / cm2) mérőszám ad felvilágosítást.

A szolár cellákat sok különböző méretben és formában állítják elő, a felhasználási területnek megfelelően. A kisebb bélyeg méretűektől a néhány 10 centiméteresig. A cellák összekapcsolásával szolár modulokhoz jutunk. Ezekből a modulokbó állítják elő a felhasználó számára a szolár rendszert. A napelemes rendszerek mérete egyebek közt függ a napsugárzás mennyiségétől, az elhelyezéstől és a felhsználói igényektől. A napelemes rendszer a szolár cellákon kívül tartalmazza még az elektromos csatlakozásokat, az illesztési eszközöket, teljesítmény szabályozókat, és az akkumulátorokat.

Napelem forgalmazás

Kyocera napelemek

Cégünk a japán Kyocera napelemek forgalmazása mellett döntött, mivel a Kyocera cég az csúcstechnológiaia elektronika ipar egy jelentős képviselője világszerte

Napelemes rendszerek

A napelemes rendszerek két fajtája a szigetüzemű és a hálózatba betápláló rendszerek. Cégünk tevékenységi köréhez hozzátartozik a mindkét napelmes rendszer tervezése, kivitelezése.

Tovább

Napenergia hasznosítása Napkollektorok Napelemek Általános Általános Szolár rendszerek Kyocera napelemek Rendszerárak Rendszerárak Pályázat Referenciák Árlista Árajánlat kérés +-