Cégünk Napenergia Szennyvíztisztítás Épületgépészet

Utoljára frissítve:

Megújuló energiaforrások felhasználását támogató pályázatok, kedvezményes hitelek

Az általunk kivitelezett rendszerekre a pályázatok elkészítését díjtalanul vállaljuk !

A pályázat célja

A lakossági megújuló energiafelhasználás növelése: lakóingatlanok vonatkozásában a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházásokhoz, a megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítésével vagy biomassza, geotermikus energia, szélenergia, valamint szerves hulladékok felhasználásának növelésével, napkollektorok, illetve napelemek létesítésével.

Rendelkezésre álló forrás

A pályázat meghirdetésekor a vissza nem térítendő támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2,4 milliárd Ft. Kedvezményes kamatozású hitelre a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében 16 milliárd Ft.

Az elnyerhető támogatás mértéke

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 15%-a, de lakásonként legfeljebb 265.000,-Ft. A pályázat alapján a pályázó jogosulttá válik a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében történő hiteligénylésre. A hitel összege:

Hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházásoknál a természetes személy vagy a lakóközösség az állami támogatás mellett a költségek további részét hitelből fedezheti. A hitel mértéke 0-tól 85 %-ig terjedhet, összege lakásonként legfeljebb 3.735.000.-Ft lehet.

Max. 100%-os hitel:

Hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházásoknál a természetes személy vagy a lakóközösség a költségek 100 %-át hitelből fedezi. A hitel mértéke 0-tól 100 %-ig terjedhet, összege lakásonként legfeljebb 4. 000 000.-Ft lehet.

A pályázat keretében elnyert vissza nem térítendő támogatás és hitel együttes összege nem lehet nagyobb, mint az elfogadott beruházási költség.

A támogatás és a hitel együttes összege energiamegtakarítást eredményező beruházásnál lakásonként legfeljebb 1.765.000.-Ft lehet, a megújuló energiaforrások használatának bővítésére irányuló beruházásoknál legfeljebb 4.000.000.-Ft lehet.

Egy pályázó energetikai korszerűsítésre és megújuló energia-felhasználás növelésére egyidejűleg is igényelhet vissza nem térítendő támogatást, illetve kedvezményes kamatozású hitelt, ez esetben az egyes pályázati támogatási és hitelösszegek összeadódnak.

A pályázók köre:

Támogatható tevékenységek köre

Megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia, vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítése.

Aktív és passzív napenergia hasznosítás (pl. napkollektorok, napelemek létesítése)

A pályázat benyújtása

A pályázatok benyújtása 2007. április 10-től lehetséges.

A 2007-es adatlap innen tölthető le.

A 2007-es adalaphoz az útmutató, hasznos tanácsok innen tölthető le.

Egyéb hírek és információk a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról érhetőek el.

Solar Collectors General informattions Solar Collector Flat Collector Evacuated Collector Compact Collector Solarpool SONNENKRAFT Solar Systems COMPACT COMFORT COMFORT PLUS COMFORT XL Prices, references System Prices Prices Funding Request for Proposal References Solar Cells Heat Pumps +-