Kezdőlap

Polietilén és acél szénhidrogén szeparátorok

JPR System


polietilén olajfogó

Tervezze meg és válassza ki a megfelelő olajfogót ONLINE TERVEZŐNKKEL! Gyorsan és egyszerűen!

JPR System - szénhidrogén leválasztók

Szénhidrogén leválasztó felhasználása

A szénhidrogén leválasztók feladata az esővíz és eljárási vizek olajszármazékoktól való megtisztítása. Az esővíz olajszármazékokat tartalmaz mindenütt, ahol kapcsolatba lép gépkocsival és úttesttel, mint például benzinkutaknál, nyitott és fedett parkolóknál, nagy és forgalmas kereszteződéseknél, repülőterken stb. Az eljárások vize alatt elsősorban az autómosók, gépkocsi műhelyekből származó víz értendő.

olajfogó és iszapfogó

Olajfogó működési elve:

Az esővíz és eljárási vizek olajszármazékokat és szilárd szennyeződéseket tartalmaznak (por, homok és egyéb szilárd anyagok), melyek az első fázisban az ülepítőbe kerülnek. Az áramlási sebességet csökkentő deflektor, majd a leülepítés eredményeként a szilárd részecskék kiválnak a vízből. Az esetleges szennyeződésektől megtisztított víz (mely változatlanul tartalmaz olajszármazékokat) a szeparáló szekrénybe kerül. Ez az olajos víz tisztításának második fázisa. Itt történik a flotáció, a nagyobb olajszármazék részecskék cseppekbe tömörülnek és felúsznak a felszínre. Az ilyen módon történő leválasztás a kimenetnél <= 100 mg/l tartalmú vizet eredményez.

olajfogó működési elve

Az így nyert folyadékot csak szennyvíztisztítóba lehet elvezetni, a természetes környezetbe nem kerülhet. Annak érdekében, hogy < 5 mg/l olajszármazék tartalmú vizet nyerjünk (és azt a környezetbe lehessen vezetni), a szeparátorba koaleszcens betétet kell tenni. A koaleszcens betét szerkezete egy változó nagyságú labirintus, végtelen számú falazattal. Az olajos víz minden egyes cseppje átjárja a koaleszcens betétet. Ennek az átjárásnak az eredményeképp az apró olajszármazék cseppek nagyobb cseppekbe tömörülnek, melyek leválnak a koaleszcens betétről, flotálni kezdenek és a szeparátor felső részén olajréteget képeznek. A tiszta víz (< 5 mg/l) egy szifonon keresztül áramlik ki a szabadba.

A benzin és olajfogóval megtisztított szennyvizek minősége:

A tisztított víz az olajfogó berendezésből egy olaj szennyezés kijutását megeakadályozó automatikus működésű kifolyószeleppel szabályzottan kerül elvezetésre.

olajfogó kifolyószelep

Polietilén szeparátorok (1 - 75 l/s)

olajfogó by-pass vezeték elve

olajfogó tartozékai

Acél szeparátorok (900 l/s)

acél szénhidrogén szeparátor - acél olajfogó

acél olajfogó tartozékai

Tovább

WebshopAcrux webáruház Szennyvíztisztítás Sotralentz szennyvíztisztító rendszer Szennyvíztisztító Általános rendszer Rendszer példák Baktériumszűrő Tisztító baktérium Rendszerárak Engedélyek Szénhidrogén leválasztók Általános Méretezés Online tervező Működési leírás Polietilén olajfogó Acél olajfogó Zsírfogó Online tervező Savsemlegesítő Engedélyek Árak, Referenciák Online tervező Referenciák Árlista +-